Бисквити със спелта (без захар)

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

650 г. пълнозърнесто брашно от спелта
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
180 мл. бадемово мляко (кокосово, овесено)
50 мл. кокосово масло, разтопено
100 мл. кленов сироп
1/2 ч.л. бурбонска ванилия на прах

Алергени

Глутен
Основни неща

Тези бисквити със спелта са чудесни за малки деца - меки, без захар, без млечни продукти и с пълнозърнесто брашно. Доста често ме спасяват при глад за бисквити, защото се приготвят лесно и бързо. Даже децата участват активно в приготвянето им. Ако искате още по-малко сладост, намалете кленовия сироп на 50 мл., а ако искате да са по-хрупкави печете още 5 минути. От опит знам, че пак са много вкусни.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта и ванилията. В друга купа смесете и течните съставки - млякото, кокосовото масло, кленовия сироп.

3

Добавете сухите съставки към течните. Омесете меко тесто, което не лепне. Разточете тестото на тънко върху хартията за печене, като оформите правоъгълник.

4

С помощта на нож за пица, разрежете тестото в желана от Вас форма. Аз разрязох тестото по дължина и ширина и направих малки квадратчета. После с вилица направих по 2 бодвания на всяка бисквита.

5

Печете 15-18 минути. Оставете да поизстинат малко и начупете по прорезите. Сложете върху решетка, за да изстинат напълно. Съхранявайте в затворена кутия.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече