Салата с киноа и грозде

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1/2 ч.ч. киноа, сурова
1 ч.ч. грозде
1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
1 авокадо, нарязано на ивички
30-40 г. листа манголд, спанак или кейл
шепа кашу
листа пресен босилек
За дресинга:
2 с.л. зехтин
3 с.л. меласа от нар
сокът на 1/2 лимон
морска сол и прясно смлян черен пипер
Основни неща

На прага на есента, когато вече носталгично си спомням за топлото лято, усещам как искам да го придърпам и то да остане завинаги тук. Но, сезоните се менят и аз се уча да се радвам на тяхната благодат. Едно от най-прекрасните неща, с който отъждествявам есента, е гроздето - сладко, изкусително натежало на чепките си и страшно полезно за нас. 

Гроздето пречиства черния дроб и бъбреците, унищожава патогени в чревния тракт, има силно противораково действие. Освен това, е чудесен източник на енергия при физически и умствени натоварвания. Никога не изплювайте ципата на гроздето! Тя е богата на много нутриенти, които са полезни за храносмилателната система.

Затова, ако имате нужда от сила или вдъхновение, направете си салата с киноа и грозде.

Съставки

Как да приготвим

1

Изплакнете добре киноата с вода. Така ще се премахне естественият й външен слой - сапонин, който има горчив и леко сапунен вкус. Сложете я в тенджерка с 1 ч.ч. вода и оставете да заври. Щом заври, изключете котлона и оставете да се свари сама в горещата вода за 10 минути. Oставете я да изстине.

2

В чиния или купа смесете изстиналата киноа с останалите съставки - грозде, червен лук, авокадо и манголд (аз използвах това). Отгоре поръсете с кашу и пресен босилек.

3

В малко бурканче смесете съставките за дресинга и разклатете добре. Залейте салатата с дресинга преди сервиране. 

Рецепти за още салати

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече