Пролетна салата с пресни картофи и аспержи

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

500 г. пресни картофи
1 връзка пресни аспрежи, с отчупени краища
200 г. грах
За дресинга:
сокът на 1/2 лимон
2 ч.л. горчица на прах
1/4 ч.л. куркума на прах
1-2 с.л. зехтин
1-2 скилидки чесън, пресовани
копър на вкус
морска сол и прясно смлян черен пипер
Основни неща

Обичам пролетта с всичките й дарове. Както природата се събужда, така и ние и нашите тела. Затова се нуждаем от вкусна и здравословна храна. В сезона на аспержите, често ги приготвям в различни ястия и салати. Една от любимите ми е пролетната салата с пресни картофи и аспержи. 

Картофите са важни и много полезни за нас. Те са богати на калий, витамин В6, много аминокиселини и лизин; имат противовирусни, антигъбични и антибактериални качества. Картофите облекчават стреса и са страхотна храна за мозъка, като подсилват чувството за заземеност и центрираност.

Аспержите са извор на младостта, те буквално спират процеса на стареене. Имат силни пречистващи качества и попиват токсините, натрупани в черния дроб, панкреаса и бъбреците. 

Съставки

Как да приготвим

1

Измийте пресните картофите и ги сложете да се варят на пара, заедно с кората. След около 15-20 минути, когато картофите са достатъчно омекнали, прехвърлете в чиния за сервиране.

2

След това сварете на пара аспержите и граха за около 5 минути, така че зеленчуците да не загубят хубавия си зелен цвят. Сложете и тях при картофите.

3

Направете дресинга като смесите всички съставки - зехтин, лимонов сок, горчица на прах, куркума, чесън, копър, малко сол и черен пипер. Разбъркайте добре и залейте салатата. 

4

Сервирайте още топла!

Още рецепти с аспержи

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече