Крокети от карфиол

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За крокетите:
1 средно голяма глава карфиол, почистена и нарязана на розички
1 яйце
100 г. моцарела, настъргана 
100 г. пармезан, настърган 
3 с.л. галета
1/2 ч.л. куркума
сол, черен пипер
За млечния сос:
кисело мляко 
сокът на 1/2 лимон
2 стръка зелен лук, нарязан на ситно

Алергени

Яйца
Кисело мляко
Основни неща

Какви ли не видове кюфтета или крокети сме яли. Приготвени от всякакви меса и зеленчуци. Но тези крокети от карфиол са наистина вкусни. Полезните качества на карфиола са много - антиоксидантни и противовъзпалителни. Богат е на витамин C, фолиева киселина, калий и фосфор. Дори и децата ги хапват с удоволствие.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

Сложете карфиола във вряща вода за 5 минути. След това го отцедете добре и го намачайте с ръце до получаване на малки парченца.

3

В купа смесете ориза от карфиол с яйцето, сирената, галетата и подправките. Разбъркайте добре. Оформете с ръце крокетите и ги подредете в тавичка.

4

Печете около 20 минути или докато добият приятен загар.

5

За млечния сос смесете всички съставки и разбъркайте добре.

6

Сервирайте крокетите топли с млечния сос.

Още наши рецепти с моцарела

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече