Смути с круши, манго и джинджифил

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2-3 круши, почистени от семките (обелени, ако не са домашни)
1 манго, обелено и почистено от костилката
1 банан, обелен
1 ч.л. пресен джинджифил, настърган
600 мл. кокосова вода
1 ч.л. мед (по желание)
Основни неща

Сега е сезонът на този прекрасен плод - крушата. Тя влияе чудесно на храносмилането, има антиспазматично действие, унищожава лошите бактерии, богата е на аминокиселини. Освен това, консумацията на круши потиска желанието за ядене на сладкиши и преяждането. Не се притеснявайте, ако крушите са по-твърди - така те са по-богати на фибри, което намалява лошия холестерол и пречиства от слузта в храносмилателния тракт. 

Мангото е богато на магнезий и успокоява нервната система. Има високо съдържание на бета-каротин и е отлично средство срещу вируси. 

Смути с манго, круша и джинджифил е любима напитка на децата сутрин. Приготвяме я за броени минути, сладка, тонизираща и засилваща имунната система. Разбира се, става и за възрастни. 

Съставки

Как да приготвим

1

Почистете всички плодове и ги сложете в блендер. Добавете и джинджифила. 

2

Сипете кокосовата вода, така че да покрие плодовете и малко отгоре. Блендирайте за кратко. При нужда сложете още кокосова вода. Ако крушите не са достатъчно сладки, прибавете и малко мед.

3

Консумирайте веднага!

Още рецепти за смутита

Още рецепти за напитки

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече