Сподели ни в твоите социални мрежи
Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 цял ананас или 1 консерва ананас, без захар и консерванти
1 малко парче джинджифил около 1 см.  или 1 к. етерично масло от джинджифил
3 к. етерично масло от лайм на doTerra
1 к. етерично масло от мента или сладка мента на doTerra
1 к. етерично масло от лимонена трева на doTerra

Алергени

Ананас

Нектар от ананас с лимонена трева, лайм и мента

Основни неща

Този нектар от ананас с лимонена трева, лайм и мента има свеж аромат, тонизиращо действие и множество ползи за здравето ни. Ананасът съдържа високо количество витамин С, подпомага имунната система, заздравява костите, помага при респираторни проблеми, подобрява храносмилането, пречиства черния дроб. Джинджифилът има антивирусни, антибактериални и антипаразитни свойства. Той е мощен имуностимулатор, помага при стрес, напрежение, храносмилателни проблеми и мускулни болки. Маслото от лимонена трева помага за пречистване на тялото от токсини, има антибактериално и антисептично действие, понижава холестерола. Маслото от лайм подпомага респираторната и лимфна система. Пречиства черния дроб, бъбреците, щитовидната жлеза. Засилва паметта и помага при преумора. Маслото от мента повишава енергията, концентрацията, облекчава мускулни болки и храносмилателни неразположения.

Истината е, че джинджифил пресен винаги имам, но лайм и лимонена трева- не. Даже лимонената трева в България не е никак разпространена и се намира трудно. А има много интересен аромат. С помощта на етеричните масла под ръка, мога да внеса в своя дом вкусове и от Източната кухня. 

  • 5 мин.
  • 2
  • Лесна

Съставки

Как да приготвим

1

Обелете и нарежете на парчета ананаса. Ако използвате консерва, използвайте и сока и парчетата вътре. Сложете в блендер, заедно с малко парче джинджифил и вода и блендирайте. Добавете при нужда още малко вода или лед, за да не стане твърде течно, а да остане повече като нектар.

2

Добавете 3 к. масло от лайм, 1 к. масло от мента и 1 к. масло от лимонена трева. С маслото от лимонена трева започнете с 2-3 топвания с клечка за зъби, докато достигнете желания вкус. Пробвайте и добавете още капки от маслата при нужда. 

Още рецепти за напитки

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече