Класически коледни бисквити

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

175 г. кокосова захар или захар мусковадо
85 г. мед
100 г. масло
350 г. брашно от лимец
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. канела на прах
1 яйце

Алергени

Мед
Масло
Брашно
Яйца
Основни неща

Няма да е Коледа, ако няма джинджифилови бисквити. Толкова са традиционни и класически тези коледни бисквити, че ароматите на канела и джинджифил се носят от всеки дом по време на празниците. Но ние вкъщи се стараем винаги да им дадем различен облик и различен дух. Тази година те са симпатични малки горски животни, които търсят коледната магия. Дано и вие я намерите. 

Съставки

Как да приготвим

1

В тенджерка разтопете маслото с меда и захарта. Оставете за 1-2 минути на котлона да покъкри. После оставете настрана да изстине за кратко.

2

Пресейте в купа брашното заедно със содата и подправките. Добавете медената смес и яйцето. Разбъркайте, докато се получи еднородна смес. Омесете с ръце за кратко тестото, докато стане стегнато, но меко тесто.

3

Покрийте тестото и го оставете да се охлади за 2 часа или за цяла нощ.

4

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с  хартия за печене. Извадете тестото на стайна температура, за да се отпусне. 

5

Премесете го няколко пъти, за да омекне още малко. Разточете тестото върху набрашнена повърхност и оформете желаните от вас фигурки. Съберете го, пак разточете и отново отрежете фигурки и така, докато използвате цялото тесто.

6

Печете 8-10 минути. Щом изстинат ще се втвърдят. Ако искате да се меки, направете им глазура. Съхранявайте в затворена кутия до 2 седмици.

Още коледни рецепти

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече