Ягоди с матча шоколад

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

10-15 ягоди, с дръжките 
За шоколада:
100 г. какаово масло
2 с.л. кокосово масло
2 с.л. мед или кленов сироп
1 ч.л. ванилов екстракт
1 ч.л. матча на прах
щипка сол

Алергени

Мед
Ягоди
Основни неща

Типична японска стилистика - красиво, семпло, вкусно и полезно. Япония, нейните традиции и храна само будят възхищение у мен. Въпреки, че тези ягоди с матча шоколад са съвременен тренд, ароматът на матча изпраща съзнанието ми далеч към източните народи.

Матча е вид зелен чай, който се използва от векове в японските чаени церемонии. Матчата е богата на антиоксиданти, бори се с възпалението, дава енергия и подобрява концентрацията. 

Съставки

Как да приготвим

1

Измийте и добре подсушете ягодите. Иначе шоколадът няма да залепне по тях. 

2

Разтопете какаовото масло на водна баня. Оставете го леко да се охлади за 10 минути и добавете кокосовото масло, меда или кленовия сироп и разбъркайте добре, за да може меда да се разтвори (най-добре с малка телена бъркалка).

3

После прибавете ваниловия екстракт, солта и матчата. Отново разбъркайте добре, за да не останат бучки от матчата. Прехвърлете шоколада в малко бурканче. Така лесно ще потапяте вътре ягодите. Оставете настрани да се охлади и да се сгъсти. Може да приберете в хладилник, за да стегне по-бързо, но внимавайте да не стане твърд. (Може да използвате и висококачествен готов бял шоколад, който да разтопите на водна баня. Добавете към него 1-2 с.л. кокосово масло, щипка сол и матчата. Разбъркайте добре.)

4

Вземете една по една ягодите и потопете в матча шоколада. Подредете ги върху пергаментова хартия. Приберете в хладилник, докато дойде време да сервирате.

Още рецепти за сурови десерти

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече