Шоколадова торта с меласа и крем от авокадо

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За блата:
150 г. кокосово масло
150 г. кокосова захар
150 г. меласа
2 яйца
225 мл. ядково мляко, бадемово или кокосово
3 с.л. какао на прах
220 г. пълнозърнесто брашно от лимец или безглутеново брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер без глутен
150 г. домашно сладко от череши (може да използвате всякакъв вид сладко за намазване на блатовете - от малини, ягоди, кайсии или да удвоите крема от авокадо и да използвате него). 
За крема: 
2 броя авокадо, добре узряло
50 мл. кленов сироп или мед
1 ч.л. бурбонска ванилия на прах
щипка сол
3-4 с.л. какао на прах

Алергени

Яйца
Какао
Глутен
Основни неща

Безкрайно вкусна торта с плътна текстура. Много ароматна от меласата в нея. А кремът от авокадо, какао и кленов сироп е невероятна наслада. Спокойно може да се хапва просто така. 

Шоколадовата торта с меласа и крем от авокадо доста напомня "Дяволската торта", но аз отново съм направила своя версия - без бяла рафинирана захар и без млечни продукти. Брашното от лимец може да се замени с някакво безглутеново, ако желаете безглутенов вариант. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе формичка за печене, с подвижен ринг и диаметър 20 см. Покрийте я с хартия за печене и съвсем леко намажете с кокосово масло.

2

В малка касерола загрейте на бавен огън на котлона кокосовото масло, кокосовата захар и меласата. Разбъркайте, докато кокосовата захар се стопи. Махнете от огъня и оставете леко да изстине. 

3

В купа разбийте яйцата с миксер. Добавете и ядковото мляко. После при постоянно бъркане добавете и сместа от касеролата. Накрая прибавете какаото, брашното от лимец и бакпулвера. 

4

Разделете сместа на две за два блата. Изсипете едната половина във формата за печене и поставете във фурната. Печете 30 минути.

5

Извадете блата и оставете да изстине за 5 минути във формата, след което прехвърлете върху решетка, за да изстине напълно.

6

Изсипете във формата другата половина от сместа и отново печете 30 минути. 

7

Когато блатовете са напълно изстинали, слепете със сладко по избор. Аз използвах домашно сладко от череши, което пригових без бяла рафинирана захар. Може да направите сладко от замразени малини и кленов сироп, загряти на котлона. 

8

За да приготвите крема, сложете в блендер двата броя авокадо, кленовия сироп, ваниловията, какаото и солта. Блендирайте, докато се получи кремообразна смес. Намажете с нея тортата отгоре. Ако предпочитате, може да удвоите мерките за крема от авокадо и с него да слепите тортата. 

9

Консумирайте тортата до 2-3 дена. Съхранявайте в хладилник. 

Още рецепти за торти

Още рецепти с авокадо

Още рецепти с меласа

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече