Сурови бонбони Ферреро Роше

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 1/2 ч.ч. сурови лешници
12 фурми, без костилки
2 с.л. какао на прах
2 с.л. кокосово масло, разтопено
щипка сол
100 г. какаова маса или черен шоколад
2-3 с.л. мед или кленов сироп

Алергени

Лешници
Черен шоколад
Какаова маса
Какао
Мед
Основни неща

Преди време направих тези бонбони за един рожден ден. Винаги е вълнуващо, когато приготвяш храна за празник и то за близки хора. Реших да направя отново тези сурови бонбони, тъй като са доста лесни за изпълнение, много шоколадови, хрупкави, но и здравословни. Ако желаете може да запечете лешниците предварително и след това да ги смелите. 

Фурмите са страхотни за храносмилането, много са полезни за сърцето, съдържат калий, който подхранва мозъка и мускулите. Те са антипаразитна храна и изхвърлят от организма паразити, вируси, бактерии.

Яжте смело по 4-6 фурми на ден!

Съставки

Как да приготвим

1

Смелете лешниците в блендер на брашно, като запазите няколко цели за пълнеж на бонбоните. На мен ми излязоха около 12 бонбона.

2

Добавете фурмите, какаото, кокосовото масло и щипка сол. Сложете и малко вода, за да смелите всичко лесно.

3

Приберете получената паста във фризера за 20 минути, за да стегне малко. Извадете и започнете да оформяте топчета, като в средата на всяко сложите по един цял лешник. Подредете бонбоните върху пергаментова хартия и отново приберете на хладно да стегнат.

4

Разтопете на водна баня на бавен огън какаовата маса или черния шоколад. Оставете какаовата маса да поизстине малко и след това добавете меда. Разбъркайте добре. Потопете и оваляйте добре охладените бонбоните в шоколада. Поръсете с малко натрошени лешници отгоре, докато още не е стегнал съвсем шоколадът. 

5

Съхранявайте на хладно.

Още рецепти за бонбони

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече