Линзер бисквити с домашен шипков мармалад

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За бисквитите:
3 ч.ч. брашно от маниока (касава)
1 ч.ч. бадемово брашно
1/3 ч.ч. кленов сироп
1/2 ч.ч. кокосово масло, разтопено
За шипковия мармалад:
диви шипки 
подсладител по избор - кленов сироп, сироп от фурми, кокосова захар, кленова захар, захар от фурми

Алергени

Бадемово брашно
Основни неща

Много харесвам слепени бисквити. Някак си носят двойна радост. Не една, а две бисквити, сляти в едно, с някакво вълшебно сладко.

Много време напираше в мен желанието да направя домашен шипков мармалад. Но това чистене на шипките!? Това е невъзможно според мен. Затова реших въобще да не губя време в чистене, а да действам. С помощта на всеотдайната и винаги откликваща мъжка сила у дома, се справихме лесно и бързо с приготвянето. 

Истината е, че тези линзер бисквити с домашен шипков мармалад стават по-вкусни, когато престоят, за да попие добре мармалада в тях. Макар и трудно, Ви съветвам да ги оставите да починат за една нощ!

Съставки

Как да приготвим

1

За да направите бисквитите смесете всички съставки в купа - брашното от касава, бадемовото брашно, кленовия сироп и кокосовото масло. Разбъркайте добре. Доомесете с ръце, докато тестото се събере на топка и приберете в хладилника, за да стегне.

2

През това загрейте фурната на 180 градуса и пригответе два листа хартия за печене и формички за бисквитите. Аз използвах метален ринг за големия кръг и формичка сърце. 

3

Извадете тестото от хладилника и го поставете между хартията за печене. Разточете с точилка до дебелина около 0,5 см. Изрежете равен брой бисквити с кръгла форма и бисквити със сърце по средата, като използвате тестото оптимално. Извадете внимателно отрязаната формичка сърце и подредете отстрани. Отстранете излишното тесто и прехвърлете внимателно върху тавата долния лист хартия за печене с бисквитките.

4

Печете във фурната около 8-10 минути.

5

Останалото тесто съберете на топка и отново разточете. Изрежете формичките и отново сложете във фурната. 

6

Извадете изпечените бисквити от фурната и прехвърлете върху решетка, за да изстинат.

7

Слепете с шипков мармалад по средата. Бисквитите са най-хубави на следващия ден, когато мармаладът е попил в бисквитите и те са станали сочни. 

8

За направата на шипковия мармалад са необходими диви шипки, набрани от полето. 

9

Измийте шипките и почистете крайчетата им. Сложете ги в голяма тенджера с вода, която е 2 пъти повече от шипките и варете, докато напълно омекнат. Дoбре е да не се e изпарила цялата вода след варенето.

10

Когато се сварят, намачкайте шипките на пюре. Аз използвах пресата за картофено пюре. След това прекарайте шипковото пюре през фина цедка. Помагайте си с лъжица, за да притискате пюрето. Необходима е малко физическа сила за прецеждането на пюрето.

11

Щом прецедите цялото пюре, добавете подсладител по ваш избор. Аз предпочитам кленов сироп, сироп от фурми, кокосова, кленова или захар от фурми. Количеството на подсладителя зависи от Вашите предпочитания. Аз използвам 2 пъти по-малко количество, т.е. на 1 кг. готова шипково пюре добавям около 180-200 г. захар от фурми. Върнете отново на котлона съвсем за кратко, докато захарта се стопи. Прехвърлете в чисти бурканчета и затворете плътно с капачка. Издържа до 10 дена без стерилизация. 

Още рецепти с брашно от маниока

Още рецепти за бисквити

Всички коментари

Общо коментари: 1
Виктория
Здравейте, с какво брашно бих могла да заменя бадемовото брашно? Благодаря.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече