Кокосови снежни топки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

100 мл. кокосова паста
1-2 с.л. кленов сироп
15 броя печени белени лешници
50 г. кокосови стърготини

Алергени

Лешници
Основни неща

Кокосовите продукти са едни от най-любимите ми и винаги у дома имам запаси от тях. Кокосовата паста или крем е продукт, получен от сушен кокос и кокосово масло. Тя има своя естествена сладост и затова не е нужно голямо количество подсладител. Кокосовите продукти са и богати на мазнини, които са полезни за сърцето, храносмилателната система, имат антивирусни и антибактериални свойства. Пастата е идеална за сурови бонбони, за сурова торта, за глазура.

Кокосовите снежни топки са естествено продължение на любовта ми към кокосовите продукти. Комбинацията с лешник по средата препраща към бонбони рафаело, но тези са по-добри, защото всички съставки са органични, здравословни и са приготвени у дома.

Съставки

Как да приготвим

1

Кокосовата паста трябва да изглежда като разтопен бял шоколад. Затова ако има нужда, загрейте на котлона малка тенждерка с вода за 1-2 минути, без водата да завира, просто леко да се стопли и махнете от котлона. Потопете вътре бурканчето с кокосова паста. След 5 минути може да го извадите.

2

В купичка изсипете 100 мл. от кокосовата паста. Добавете кленовия сироп и разбъркайте. Сместта мигновено променя консистенцията си и става лесна за обработка. С ръце оформете топчета, като в средата на всяко слагате по един лешник. Как да си опечете лешници, може да прочетете тук

3

Оваляйте обилно всяко кокосово топче в кокосовите стърготини. Подредете топчетата върху хартия за печене и приберете във фризера да стегнат.

4

Извадете снежните топчета на стайна температура 10 минути, преди да сервирате.

Още рецепти за сурови десерти

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече