Кокосови бонбони

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

100 г. кокосови стърготини
100 мл. кокосово масло, разтопено
4 с.л. кокосов нектар
50 мл. кокосово мляко, студено, от консерва
300 г. черен шоколад, над 70% какао

Алергени

Шоколад
Основни неща

Това са едни от най-лесните кокосови бонбони за приготвяне. Нужни са само 5 съставки. Не съдържат нито захар, нито брашно. Аз направих една кутия от тях с черен шоколад и една кутия с млечен шоколад. И двата вида са изключително вкусни. Ако обичате ядки, може да сложите във всеки един бонбон по един леко запечен на тиган лешник или бадем.

Съставки

Как да приготвим

1

В голяма купа смесете кокосовите стърготини с разтопеното кокосово масло и кокосовия нектар. Прибавете и студеното кокосово мляко. Разбъркайте добре, докато се поемат всички съставки.

2

От получената кокосова смес оформете топчета и поставете в кутия (Може да използвате кутия с капак за лесно съхранение или специални формички за бонбони или формите за лед). Получават се около 30-35 топчета. Замразете за 1 час.

3

Разтопете шоколада на водна баня, на среден до бавен огън в тенджерка с малко вода на дъното (Водата не трябва да достига купата с шоколада).

4

Извадете кокосовите топчета от хладилника и с помощта на вилица потопете и оваляйте в шоколада. Подредете бонбоните върху пергаментова хартия. Приберете в хладилник, докато стегне шоколада.

Още рецепти с кокос

Още рецепти за бонбони

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече