Дъвчащи сусамки с бял шоколад

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 ч.ч бадемово брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
щипка морска сол
1/2 ч.ч. кокосова захар
1/2 ч.ч. пълнозърнест сусамов тахан
1 ч.л. ванилов екстракт
50 г. бял шоколад на топчета (с кокосова захар и без млечни съставки)
20 г. сусам - бял или черен по избор

Алергени

Бадемово брашно
Сусам
Сусамов тахан
Основни неща

Дъвчащите сусамки с бял шоколад са изключително подходящи за приготвяне, когато не разполагате с време. Стават толкова бързо и лесно, а са толкова вкусни. Просто всичко се смесва в една купа и готово. Харесвам сусамовия тахан и неговия превъзходен вкус в сладки и солени рецепти. В тези бисквитки, той добавя един чудесен дъвчащ и отпускащ тялото ефект. 

Сусамките са с изцяло растителни съставки, без бяла рафинирана захар, без глутен и без млечни продукти. Белият шоколад, който използвам, е с кокосова захар и кокосов крем. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 170 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете бадемовото брашно, содата, солта и кокосовата захар и разбъркайте добре. После добавете сусамовия тахан и ваниловия екстракт. Разбъркайте внимателно и прибавете 1-2 с.л. вода, така че да успеете да получите тесто.

3

Сложете сусама и част от белия шоколад в тестото и разбъркайте. С леко влажни ръце оформете топчета и подредете в тавата. Не ги притискайте отгоре, така остават по-меки и дъвчащи отвътре. Ако искате да са по-хрупкави, леко ги притиснете отгоре с длани.

4

Поръсете сусамките с няколко шоколадови топчета и сложете във фурната да печете за 8-9 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат добре. 

Още рецепти за бисквити

Още рецепти със сусамов тахан

Всички коментари

Общо коментари: 2
Галя Гецова
Дали може да се направят без белия шоколад?
Здравословно в кухнята с Тони
Разбира се, пак стават много вкусни.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече