Домашни шоколадови бонбони с три вида пълнеж

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

300 г. черен шоколад
формички за бонбони
За кокосовия пълнеж:
2 с.л. кокосова паста, на стайна температура
1,5 с.л. кокосови стърготини
2 с.л. мед, кокосов нектар или кленов сироп
За лешниковия пълнеж:
2 с.л. лешников тахан
2 с.л. кокосово масло, разтопено
2 с.л. кленов сироп
1 ч.л. какао на прах
1,5 с.л. пълнозърнест царевичен корнфлейкс без захар
За бадемовия пълнеж:
2 с.л. бадемов тахан
2 с.л. кокосово масло, разтопено
2 с.л. мед, кокосов нектар или кленов сироп
1 с.л. бадемов ликьор
1 с.л. бадеми натрошени

Алергени

Шоколад
Бадемов тахан
Лешников тахан
Мед
Бадеми
Основни неща

Шоколадът е изкушение, но и вдъхновение. Той е богат на антиоксиданти, фибри, магнезий, калий, фосфор. Работата с шоколад е успокояваща, но също изисква много прецизност и точност. Може да темперирате един и същи шоколад до 3-4 пъти.

Едно от най-съблазнителните за мен неща е, стичащ се по съдовете топъл, черен шоколад. Всичко това съчетано със сочни кокосови стърготини или хрупкав корнфлейкс в гъст лешников крем или ароматен, опияняващ бадемов пълнеж, се превръща във фантазия. Просто Ви съветвам да си направите домашни шоколадови бонбони с три вида пълнеж.   

Съставки

Как да приготвим

1

Разтопете 200 г. от шоколада на водна баня в голяма купа, която не допира водата. Следете водата в тенджерата да не завира. Използвайте шоколад на калети или натрошен. Шоколадът трябва да се загрее до 45-50 градуса. Свалете от котлона и добавете в купата осталите 100 г. Разбъркайте енергично, докато се разтопи и останалия шоколад. Така шоколадът лесно се охлажда до желаната температура от 32 градуса. За да проверите дали е готов, капнете 1 капка разтопен шоколад върху хартия за печене и сложете в хладилника. Ако стане гладка и лъскава, значи шоколадът е готов. 

2

Изсипете темперирания шоколад във формичките. Задължително използвайте чисти и напълно сухи форми. Шоколадът НЕ обича вода. Обърнете формичките над купата, за да се отцеди излишния шоколад. 

3

Сложете формичките в хладилника за 10 минути, не повече, тъй като шоколадовата обвивка ще се счупи. 

4

В 3 отделни купички смесете всички съставки за пълнежите. 

5

Извадете формичките и оставете да починат на стайна температура за кратко. След това внимателно напълнете с пълнежа, като внимавате да не прелива от формичките. Тупнете няколко пъти формичките на плота, за да се отстранят въздушните мехурчета. Върнете отново в хладилника. 

6

Накрая отново залейте с темперирания шоколад и загладете повърхността на формичките, отстранете излишния шоколад с шпатула. 

7

Приберете в хладилника за няколко часа. 

8

Преди да сервирате, оставете на стайна температура за няколко минути и с леко потупване извадете бонбоните от формичките. 

Още рецепти за бонбони

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече