Домашна кокосова гранола

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

80 мл. кокосово масло
100 г. кокосова захар (може да промените количеството в зависимост от сладостта, която желаете)
1 ч.л. канела на прах
1/2 ч.л. сол
нарязани сурови лешници (количеството и вида на ядките варира, може да сложите от 1 до 2 шепи общо, или да добавите орехи, шам фъстък, макадамия)
нарязани сурови бадеми
нарязано сурово кашу
2 ч.ч. фини безглутенови овесени ядки
5-6 с.л. ядки от киноа, пресовани
5-6 с.л. ядки от елда, пресовани
1 с.л. чиа
1 с.л. сусам
1 с.л. ленено семе
4 с.л слънчогледови семки
1 ч.ч. кокосови стърготини

Алергени

Лешници
Бадеми
Кашу
Основни неща

Когато приготвям вкъщи гранола, има поне за една седмица за закуска. Толкова е лесно и бързо, но също вкусно и здравословно. Домашната гранола е в пъти по-добър избор от купената в магазина, защото можем да контролираме сладостта, без да използваме бяла рафинирана захар, да използваме здравословна мазнина при печенето, да добавим ядки, семена и сушени плодове, които предпочитаме, както и да я направим безглутенова. Моята любима гранола е безглутенова, с ядки от киноа и елда, с кокосова захар, много кокосови стърготини и семена и любимите ми лешници, бадеми и кашу. Идеална е за началото на деня с купичка ядково кисело мляко, пресни плодове и по желание лешников тахан отгоре.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 150 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. Намажете леко хартията с кокосово масло. 

2

В голям тиган загрейте за няколко минути кокосовото масло, кокосовата захар, канелата, солта и ядките. Разбърквайте. 

3

После добавете беглутеновите овесени ядки, ядките от киноа и елда, чиата, сусама, лененото семе, слънчогледовите семки и кокосовите стърготини. Разбъркйте добре.

4

Прехвърлете всичко върху тавата и разпределете на тънък пласт. Печете около 8-10 минути, като разбърквате от време на време. 

5

Сервирайте кокосовата гранола с кокосов йогурт и пресни плодове. По желание може да полеете отгоре с малко мед и лешников тахан. 

Още рецепти с кокосови продукти

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече