Домашен шоколад със суперхрани

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

100 г. какаова маса
4 с.л. кленов сироп
щипка морска сол
червени боровинки
златни стафиди
сушени ягоди 
сушени малини
натрошени лешници
филирани бадеми

Алергени

Какаова маса
Лешници
Бадеми
Ягоди
Малини
Основни неща

Много е лесно да избегнем напълно захарта в шоколада като си направим домашен такъв. В случая аз използвам какаова маса и кленов сироп, но може да се подслади и с мед, кокосова захар или стевия. Когато правим домашен шоколад може да контролираме степента на сладост. Аз, например, обичам горчивината и плътността на черния шоколад и сладостта от сушените плодове, които използвам. Вие се разровете из шкафовете и дайте воля на въображението си за създаване на Вашия шоколад. Ще се изненадате, че шоколадът си върви с всичко!

Съставки

Как да приготвим

1

Разтопете какаовата маса на водна баня на бавен огън. Свалете от котлона и добавете кленовия сироп и солта. Разбъркайте добре.

2

Изсипете шоколада върху пергаментова хартия. С шпатула разстлете шоколада до дебелина 2 мл. Поръсете отгоре обилно с различни суперхрани - червени боровинки, стафиди, сушени малини и ягоди, лешници и бадеми. 

3

Оставете шоколада на хладно около 16 градуса или приберете в хладилник, за да стегне. Начупете на едри парчета и се насладете. 

Още рецепти с какаова маса

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече