Домашен ванилов сладолед

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

3 яйца, пресни, органични
250 мл. пълномаслена течна сметана, прясна, незаквасена, без захар
80 г. еритритол
1/2 ч.л. морска сол
1 ч.л. ванилов екстракт (най-добре домашно приготвен)

Алергени

Яйца
Сметана

Невероятно вкусен и лесен за приготвяне сладолед у дома. Без периодично разбъркване, без машина за сладолед и реално с три съставки. Приготвя се за 15 минути. Може да направите по-голямо количество и да приберете във фризера за по-дълго време. Най-важното при този домашен ванилов сладолед е качеството на продуктите. Използвайте пресни и органични яйца и сметана за постигане на страхотен вкус. У дома сервирах сладоледа със сладко от глухарчета и натрошен бразилски орех. 

Съставки

Как да приготвим

1

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с малко сол на пухкав сняг. Добавете на части еритритола към белтъчната смес.

2

Отделно разбийте сметаната за 1-2 минути, като внимавате да не се пресече. Прибавете жълтъците и ваниловия екстракт и разбийте още малко, докато се поемат от сметаната. 

3

Смесете двете купи, като добавите белтъците към сметаната. Разбъркайте внимателно с шпатула, докато стане еднородна смес. 

4

Прехвърлете в подходящ съд за съхранение във фризер. След 3-4 часа сладоледът е готов. Не е нужно разбъркване. 

5

Сервирайте сладоледа, полят със сос и ядки. Аз използвах моето сладко от глухарчета и натрошени бразилски орехи. Стана уникално вкусно.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече