Веган чийзкейк с боровинки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За основата:
2 ч.ч. лешници и орехи, смлени на брашно в блендер
80 г. паста от фурми
4 с.л. кокосово масло, разтопено
1 ч.л. ванилов екстракт
10 какаови зърна, натрошени в блендер
5 с.л. кокосови стърготини
За крема:
2 ч.ч. кашу, накиснато предварително във вода за 2-4 ч.
100 мл. кленов сироп
сокът от 1 лимон
200 мл. кокосово мляко от консерва
1 ч.л. ванилов екстракт
1/2 с.л. арония на прах
За топинга:
4 ч.ч. сини боровинки
60 г. кокосова захар
1-2 с.л. арарут на прах 

Алергени

Лешници
Орехи
Какаови зърна
Боровинки
Основни неща

Вкъщи ядките са на голяма почит и рядко остават някакви, но сега успях да заделя малко лешници, орехи и кашу и направих много вкусен, сочен, суров чийзкейк, който е само с растителни продукти. Чийзкейкът с боровинки се приготвя за броени минути, без сложни техники, без печене, без редица съдове за миене след това. Не съдържа глутен, бяла рафинирана захар, млечни продукти и яйца. Ако решите, може за топинга да използвате готово сладко от боровинки без захар или с нерафинирана захар мусковадо. 

Съставки

Как да приготвим

1

Пригответе форма за торта с подвижен ринг с диаметър 20 см. и я застелете с хартия за печене по дъното и страните. Така лесно ще можете да извадите чийзкейка след като стегне.

2

За да направите основата смесете всички съставки и размачкайте с пръсти. Разстелете по дъното на формата, като разпределите с ръце равномерно навсякъде. Приберете във фризера, за да стегне.

3

За да направите крема сложете в блендер всички съставки без аронията и блендирайте поне 1-2 минути. Кремът трябва да е гладък, без парченца. Ако има все още парчета, продължете да блендирате още малко. Разделете крема на две равни части, доколкото е възможно. (Аз го делих на око. Ако искате да се прецизни, претеглете двете половини на крема.)

4

В едната част на крема сложете арония на прах и отново блендирайте, за да се разпредели равномерно и да добие бледо лилав цвят. 

5

Изсипете първо белия крем върху основата. Разпределете равномерно и приберете във фризера.

6

След 10-15 минути, покрийте и с лилавия крем и пак приберете на хладно.

7

За да направите топинга сложете боровинките в малък съд на котлона на средна степен. Оставете да заврат и добавете кокосовата захар. Смесете арарута с малко вода и добавете към боровинките. Разбърквайте непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Свалете от огъня и оставете да изстине напълно. Така ще се сгъсти още повече.

8

Залейте чийзкейка с боровинковия сос. По желание украсете с малко кокосови стърготини отгоре. Оставете за няколко часа в хладилника преди да сервирате. 

9

Съхранявайте в хладилник до 2-3 дена. 

Още рецепти за сурови сладкищи

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече