Бонбони със сушени черници

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 ч.ч. сушени черници
1/2 ч.ч. фурми, без костилки
1/2 ч.ч. орехи
кората на 1 био лимон
1 с.л. лимонов сок и 2 к. етерично масло от лимон на doTerra
щипка сол
1/2 ч.л. бурбонска ванилия на прах

Алергени

Орехи
Основни неща

Не знам дали е възможно да има по-лесни бонбони от тези. Приготвят се за секунди и могат да се сервират веднага, без да се налага да стягат в хладилника. 

Когато бях малка, основната ми храна, с която изкарвах деня навън с приятели и непрестанна игра, бяха смокини и черници. Катерех се по дърветата и се наслаждавах на вкусните плодове. Години по-късно отново се срещам с черниците, този път - сушени. Вероятно, защото вече много рядко се намират дървета с черници, особено в градската среда. 

Но и сушените са доста вкусни. Даже, спокойно мога да заявя, че се получи доста сполучлива комбинация от черници, фурми, орехи и лимон. Тези бонбони са страшно лесни за приготвяне, с малко съставки, доста енергийни, здравословни и доставят истинска наслада!

Съставки

Как да приготвим

1

Сложете в блендер черниците, фурмите и орехите и разбийте, докато всичко се смели на ситни парчета. Не е нужно да се мели до достигане на гладка паста. 

2

Добавете лимоновия сок, маслото от лимон, кората от лимон и ванилията. Ако не разполагате с етерично масло, терапевтичен клас годно за консумация, пропуснете. Отново блендирайте. Загребете с лъжица и оформете с ръце малки топчета. 

3

Не пропускайте лимона! Той обединява и същевременно засилва вкусовете на останалите съставки. 

4

Може да сервирате веднага или да съхраните в кутия до 3-4 дена.

Още рецепти за сурови десерти

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече