Бесан ладу с кашу

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 ч.ч. нахутено брашно
120 г. пречистено масло, гхи или кокосово масло, разтопено
120 г. кокосова пудра захар
1/2 ч.л. кардамон на прах или 1 к. етерично масло от кардамон на doTerra (за по-изразен аромат и по-силни противовъзпалителни свойства)
шепа кашу, натрошено

Алергени

Кашу
Основни неща

Толкова дълго време се гласях да приготвя тези сладки бонбони от нахутено брашно, че накрая ги направих три пъти за два дена. Наистина свършват много бързо, както и се приготвят. Въпреки своя специфичен аромат, който има брашното от нахут, в тези бонбони той въобще не се усеща. Всичко това е, заради сгряващия, пикантен и сладникав аромат на кардамона. Не напразно бива наричан "кралица на подправките". 

Кардамонът стимулира храносмилането и апетита, намалява кръвното налягане, помага за по-добра концентрация, тонизира тялото, унищожава лошите бактерии и има противовъзпалително действие. 

Бесан ладу са традиционни индийски сладки, който се приготвя често по време на фестивали. Кардамонът е подправката, която се използва най-много в индийската кухня. Бесан ладу могат да се декорират с различни ядки - кашу, орехи, шамфъстък и други.

Съставки

Как да приготвим

1

В голям тиган загрейте на котлона нахутеното брашно. Намалете степента на котлона, за да не загори брашното. Разбърквайте постоянно с дървена лъжица, докато брашното пусне аромата си и добие лек кафеникав цвят. Ще започне да мирише на леблебия.

2

Добавете кокосовото масло или гхито и кардамона. Ако използвате етерично масло от кардамон, го прибавете първо към маслото и после към брашното. Разбърквайте с дървената лъжица, докато маслото попие добре. 

3

За да направите кокосова пудра захар, сложете захарта в блендер и разбийте за няколко секунди, докато стане прахообразна. Добавете я към сместа. 

4

Накрая сложете натрошеното кашу или други ядки по избор. Оставете сместа да се охлади. Щом изстине, оформете на топчета. Съхранявайте в хладилник.

Още рецепти с нахут

Още рецепти за бонбони

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече