Безглутенови мъфини с горски боровинки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За мъфините:
100 г. овесено брашно, без глутен
70 г. брашно от кафяв ориз
30 г. бадемово брашно
40 г. брашно от елда
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бурбонска ванилия на прах
80 г. кокосова захар
100 г. ябълково пюре (как да си направите ябълково пюре)
50 мл. кокосово масло Tropicana, разтопено на водна баня
130 мл. бадемово или овесено мляко ( как да си направите овесено мляко)
3/4 ч.ч. горски боровинки, замразени или пресни
Бяла глазура:
6 с.л. кокосова паста, разтопена на водна баня
3 с.л. кленов сироп
Основни неща

Вкусни и здравословни мъфини, достойни за празнична трапеза. Не съдържат глутен, бяла рафинирана захар и животински продукти. Приготвят се изключително лесно и бързо. Сочни са благодарение на ябълковото пюре в тях. 

Моите деца ги предпочитат с бяла глазура отгоре, но вие може да им се насладите просто така, в комбинация с топъл чай и приятна компания. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 г. и пригответе хартиени формички за мъфини и тава за мъфини. Може да използвате и направо силиконови формички за мъфини. Те нямат нужда от намазняване.

2

В голяма купа смесете всички брашна, заедно с бакпулвера, содата, ванилията и кокосовата захар. Разбъркайте добре. Добавете ябълковото пюре, кокосовото масло и млякото. Разбъркайте хубаво, така че всичко да се смеси добре. Накрая сложете и боровинките и внимателно размесете. Те боядисват много, така че е възможно тестото леко да се оцвети. Не разбърквайте, обаче твърде много. Аз използвах замразени диви, горски боровинки. Ако нямате такива, заменете с култивирани боровинки. 

3

Разпределете тестото във формичките. Аз получих 8 мъфина. Напълнете 3/4 от обема на формичките, тъй като ще нарастнат доста. 

4

Печете във фурната за 20-25 минути.

5

По желание може да направите глазура на мъфините. Разтопете на водна баня кокосовата паста. Смесете я с малко кленов сироп и разбъркайте. Залейте мъфините с глазурата. 

Още рецепти за мъфини

Още рецепти с горски боровинки

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече