Сподели ни в твоите социални мрежи
Или просто копирай линка по - долу

Съставки

4 белтъка
1/2 ч.л. морска сол
1/2 ч.л. лимонов сок
230 г. кокосова захар
200 г. бадемово брашно
150 г. черен шоколад, поне 70% какао, разтопен на водна баня
био бадемова есенция (по желание)
маскарпоне, заквасена сметана или кокосово кисело мляко за декорация
горски плодове - боровинки, ягоди, малини, къпини за декорация

Алергени

Яйца
Бадемово брашно
Черен шоколад
Заквасена сметана

Бадемова торта

Основни неща

Първите пролетни дни посрещахме с тази бадемова торта. Малка, семпла, но много вкусна, с наситен шоколадов вкус и бадемов блат. Не съдържа глутен и бяла рафинирана захар. Ако искате може да украсите с кокосово кисело мляко или разбита на пяна кокосова сметана. 

  • 1 ч.
  • 10
  • Обикновена

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 170 градуса и пригответе форма за торта с подвижен ринг с диаметър 20 см. Покрийте дъното на формата с хартия за печене. Съвсем леко намазнете дъното и страните с кокосово масло.

2

Разбийте белтъците със солта и лимоновия сок с миксер за 5 минути, докато увеличат обема си и се стегнат.

3

Намалете скоростта на миксера и добавете на части кокосовата захар. Продължете да разбивате, докато захарта се поеме напълно от белтъците. 

4

Добавете бадемовото брашно, разтопения шоколад и бадемовата есенция и разбъркайте със шпатула, докато сместа стане еднородна. 

5

Прехвърлете сместа във формата за торта и печете 40 минути.

6

Извадете от фурната и оставете да изстине добре преди да декорирате.

7

Аз използвах за декорация заквасена сметана, боровинки и ягоди.

8

Съхранявайте в хладилник до 3 дена. 

Още рецепти за торти

Още рецепти с бадемово брашно

Всички коментари

Общо коментари: 1
Анна
На колко градуса се пече тортата и предварително загрята ли трява да бъде?

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече